BLOG KULINARNY

22.09.2016
Krem z dyni i pomidorów
Składniki: PORCJA 350 KCAL: 250g pokrojonej w kostkę dyni (bez skórki i gniazda nasiennego) 140g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków łyżka posiekanej cebuli 60g śmietany 18% łyżeczka koncentratu pomidorowego…
Czytaj więcej
22.09.2016
Pulpeciki z tagliatelle warzywnym
Składniki: 210g mielonego mięsa (drobiowe lub cielęce) 50g makaronu tagliatelle 1/2 szklanki passaty pomidorowej lub 2 pomidory malinowe + łyżeczka koncentratu 1 marchew  mała cukinia łyżka posiekanej cebuli łyżka oliwy z…
Czytaj więcej
13.09.2016
Tagliatelle z kurczakiem, dynią i kurkami
Składniki: 210g filetu z kurczaka 100g kurek (poza sezonem można użyć pieczarek) 200g pokrojonej w 1 cm kostkę dyni (bez skórki i gniazda nasiennego) 50g makaronu 50g śmietany 18% sól, pieprz,…
Czytaj więcej
12.09.2016
Kurczak z batatami, śliwkami i rozmarynem
Składniki: 210g filetu z kurczaka 200g batata (ok. 1/2 batata) 2 renklody (ok. 100g) łyżka koncentratu pomidorowego łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, imbir, rozmaryn Przygotowanie: Mięso oczyścić z błon,…
Czytaj więcej