Polędwiczki wieprzowe w sosie serowym

Mięsa

Składniki:

Składniki:

  • 200g polędwiczki wieprzowej
  • 15g sera gorgonzola
  • łyżka śmietany
  • natka pietruszki do posypania

puree :

  • 200g ziemniaków
  • 150g różyczek brokułu (mogą być mrożone)

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, obrać i kroić w kostkę, włożyć do garnka, dodać różyczki brokułu, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości ok 20 minut. Odcedzić i rozgnieść praską na puree. Polędwiczki oczyścić z błon, pokroić na 1,5 cm plasterki. Obsmażyć na rozgrzanej patelni, zmniejszyć ogień, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić do miękkości mięsa. W osobnym garnku podgrzać śmietanę i rozpuścić w niej gorgonzolę. Przed podaniem mięso polać sosem.

 

Wszystkie publikowane przez nas przepisy są zbilansowane według następujących wartości (+/-10%) :
525kcal, 45g białka, 55g węglowodanów, 18g tłuszczów
Kaloryczność i proporcje makroskładników są zgodne bazą dużego posiłku programu 2xME. Chcąc uzyskać wartości odpowiadające bazie małego posiłku (350kcal +/-10%) należy użyć o 1/3 mniej ilości każdego składnika.

Chcesz wiedzieć dlaczego warto komponować posiłek według powyższych proporcji?
Chcesz stworzyć własny program redukcji tłuszczu nie wymagający dużego zaangażowania z wykorzystaniem naszych przepisów? Przeczytaj książkę 2XME i dowiedz się jak wyrzeźbić swoje ciało bez zbędnego wysiłku.

Zobacz inne przepisy