BLOG KULINARNY

22.09.2016
Krem z dyni i pomidorów

Składniki:

PORCJA 350 KCAL:

  • 250g pokrojonej w kostkę dyni (bez skórki i gniazda nasiennego)
  • 140g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
  • łyżka posiekanej cebuli
  • 60g śmietany 18%
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 obrany i pokrojony w kostkę pomidor
  • 5g masła
  • sól, pieprz, kurkuma, papryka chili

PORCJA 250 KCAL:

  • 250g pokrojonej w kostkę dyni (bez skórki i gniazda nasiennego)
  • 100g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
  • łyżka posiekanej cebuli
  • 30g śmietany 18%
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 obrany i pokrojony w kostkę pomidor
  • 5g masła
  • sól, pieprz, kurkuma, papryka chili

Przygotowanie: 

W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Dodać dynię, ziemniaki, przyprawy oraz koncentrat. Dolać odrobinę wody i gotować ok 20 minut aż warzywa będą miękkie, pięć minut przed końcem gotowania dodać pomidora. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i zmiksować na gładki krem.

 

DSC_1724 (1)

Chcesz stworzyć własny program redukcji tłuszczu nie wymagający dużego zaangażowania z wykorzystaniem naszych przepisów? Przeczytaj książkę 2XME i dowiedz się jak wyrzeźbić swoje ciało bez zbędnego wysiłku.