BLOG KULINARNY

22.09.2016
Krem z dyni i pomidorów
Składniki: PORCJA 350 KCAL: 250g pokrojonej w kostkę dyni (bez skórki i gniazda nasiennego) 140g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków łyżka posiekanej cebuli 60g śmietany 18% łyżeczka koncentratu pomidorowego…
Czytaj więcej
7.09.2016
Kokosowy pudding chia z malinami
Składniki: PORCJA 350 KCAL: 70g mleczka kokosowego 115g mleka 2% 20g nasion chia 120g malin 12g miodu ew. erytrytol PORCJA 250 KCAL: 50g mleczka kokosowego 75g mleka 10g nasion chia…
Czytaj więcej
1.09.2016
Jaglana tarta dyniowa
Składniki spód: 250 g mąki jaglanej 110 g zimnego masła łyżka erytrytolu 3 łyżki zimnej wody Składniki nadzienie: 500 g dyni (bez skórki i gniazda nasiennego) 170g suszonych moreli 2…
Czytaj więcej
31.08.2016
Jogurt z owocami
Zamiast brzoskwini można użyć nektarynki, moreli lub kiwi. Pistacje można zastąpić dowolnymi innymi orzechami lub wiórkami kokosowymi. Składniki:  PORCJA 350 KCAL: 200g jogurtu naturalnego 2% tł. 120g banana (waga bez…
Czytaj więcej