BLOG KULINARNY

8.07.2016
Placki z cukinią, parmezanem i tymiankiem
Składniki: 50g kaszy jaglanej 3 jajka 1 mała cukinia (ok 150g) 20g tartego parmezanu listki tymianku sól, pieprz Przygotowanie: Kaszę przepłukać, zalać gorącą wodą, posolić i ugotować na sypko. Cukinię…
Czytaj więcej
6.07.2016
Jogurtowe ptasie mleczko z owocami
Składniki: 2 jaja 1 łyżka cukru 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru (38g) 370g jogurtu naturalnego 100g borówki amerykańskiej 100g czereśni 100g malin 4 łyżeczki żelatyny 50g miodu (2 łyżki)…
Czytaj więcej
1.07.2016
Sałatka z kalarepką, pomidorkami i bobem
Składniki: 50 g kaszy jęczmiennej perłowej 3 jajka ugotowane na twardo 80g bobu kilka pomidorków koktajlowych pół kalarepki kilka liści sałaty masłowej cebulka ze szczypiorkiem sólo, pieprz Przygotowanie: Kaszę zalać…
Czytaj więcej
30.06.2016
Kurczak z bobem, tymiankiem i młodymi ziemniakami
Składniki: 150g filetu z piersi kurczaka 160g ziemniaków 50g śmietany 18% 150g bobu sól, pieprz, tymianek Przygotowanie:  Bób umyć, przebrać, wrzucić na posoloną gotującą się wodę, gotować przez ok 15…
Czytaj więcej