BLOG KULINARNY

4.08.2016
Naleśniki jaglane z serkiem waniliowym i jagodami
Do przygotowania deseru najwygodniej jest użyć serka homogenizowanego np. takiego lub innego o podobnej zawartości makroskładników na 100g (91 kcal, 14g białka, 3g węglowodanów, 2,5g tłuszczu). Poza sezonem można użyć…
Czytaj więcej
3.08.2016
Naleśniki kakaowe z serkiem wanilowym i truskawkami
Do przygotowania deseru najwygodniej jest użyć serka homogenizowanego np. takiego lub innego o podobnej zawartości makroskładników na 100g (91 kcal, 14g białka, 3g węglowodanów, 2,5g tłuszczu). Poza sezonem można użyć…
Czytaj więcej
28.07.2016
Ciasto kokosowo-jaglane z jagodami
Składniki: 170g kaszy jaglanej duża puszka mleka kokosowego (400 ml) 300g jagód leśnych (1/2 l) 3 łyżki erytrytolu 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Kaszę kilkukrotnie przepłukać ciepłą wodą, przełożyć do garnka, zalać…
Czytaj więcej
27.07.2016
Placki owsiane z owocami
Płatki owsiane można zastąpić innymi dowolnymi płatkami np. jaglanymi. Masło lub olej można użyć do usmażenia placków, wtedy nie dodajemy ich do środka masy. Zamiast masła lub oleju jako cześć tłuszczową można…
Czytaj więcej