BLOG KULINARNY

9.09.2016
Placki z kapusty z sosem pomidorowym i czarnuszką
Składniki:  50g kaszy jaglanej 3 jajka 200g drobno poszatkowanej białej kapusty 50g śmietany 18% łyżeczka koncentratu pomidorowego ocet ryżowy lub jabłkowy sól, pieprz, czarnuszka Przygotowanie:  Kapustę skropić octem, posolić i…
Czytaj więcej
7.09.2016
Kokosowy pudding chia z malinami
Składniki: PORCJA 350 KCAL: 70g mleczka kokosowego 115g mleka 2% 20g nasion chia 120g malin 12g miodu ew. erytrytol PORCJA 250 KCAL: 50g mleczka kokosowego 75g mleka 10g nasion chia…
Czytaj więcej
6.09.2016
Placuszki z jabłkami
Składniki: 3 jajka 50g mąki 1 duże jabłko łyżeczka erytrytolu cynamon 10g oleju kokosowego (do smażenia) Przygotowanie:  Jajka zmiksować z mąką, erytrytolem i cynamonem na gładką masę. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo…
Czytaj więcej
1.09.2016
Jaglana tarta dyniowa
Składniki spód: 250 g mąki jaglanej 110 g zimnego masła łyżka erytrytolu 3 łyżki zimnej wody Składniki nadzienie: 500 g dyni (bez skórki i gniazda nasiennego) 170g suszonych moreli 2…
Czytaj więcej